Onderhoud & Garantie

De Betonlook oppervlakken moet u onderhouden om de duurzaamheid van het product te behouden. Wordt het oppervlak niet goed onderhouden, kunnen wij u niet garanderen dat het betonstuc zijn duurzaamheid behoudt.

 

Reinigen

Het schoonmaken van Betonlook kan met reguliere schoonmaakproducten zoals zachte, niet bijtende allesreiniger en groene zeep. Kalkaanslag in natte ruimtes kunt u verwijderen door het met een mengsel van azijn en water (1:2) in te spuiten, in laten werken en naspoelen met water.

Het is absoluut niet aan te raden om chloor en bleek houdende schoonmaakproducten te gebruiken, deze producten kunnen de beschermlaag aantasten. Bij hoge uitzondering kunt u een anti-kalkmiddel gebruiken (maximaal een keer in de 3 maanden), het oppervlak dient echter daarna direct met veel water te worden schoongespoeld zodat het kalk verwijderende product niet te lang op de beschermlaag kan inwerken.

 

Gebruik

Wanden:
Voor het reinigen van wanden zijn er verder geen bijzonderheden. Kalkaanslag op douchewanden kunt u vermijden door het oppervlak na het douchen te drogen. Voor meer informatie zie kopje “Reinigen”.

Douche en badkamervloeren:
Zorg ervoor dat er geen plekken ontstaan waar dagenlang water blijft staan. Met name onder badproducten, plantenbakken, matjes etc. De combinatie van zeep houdende producten en water kan na lang inwerken de beschermlaag aantasten. Kalkaanslag op douchevloeren kunt u vermijden door het oppervlak na het douchen te drogen. Voor meer informatie zie kopje “Reinigen”.

Aanrechtbladen:
De coating is bestand tegen koude en warmere vloeistoffen en vetten. Probeer te voorkomen dat kokendhete vloeistoffen direct in contact komen met het aanrechtblad. Kruiden en/of sauzen waar kerrie(poeder) in verwerkt zit onmiddellijk verwijderen, deze kunnen na 15 minuten een gele gloed afgeven.

Vloeren:
De Betonlook vloeren zijn behoorlijk slijtvast maar het is verstandig om onder stoel- en tafelpoten een viltje te plaatsen.

 

Garantie

Dankzij de unieke samenstelling van de producten waarmee wij werken is het behandelde oppervlak 100% waterdicht. Davidson Betonlook & Design geeft 5 jaar garantie op waterdichtheid en scheurvorming. Uiteraard zijn constructieve fouten en of scheurvorming daardoor ontstaan uitgesloten van deze garantie en eventuele klachten en/of aansprakelijkheden hieromtrent zullen door ons niet aanvaard worden.